Badmeubel, tegels en sanitair voor de badkamer kopen bij Sanitair en Tegeldump
douchecabines, inloopdouches douchedeuren
tegels vloertegels wandtegels restpartijen
vloertegels wandtegels tegelvloeren

Bouwdepot gebruiken voor het verbouwen van uw badkamer of tegelvloer

Voor het verbouwen van uw badkamer of tegelvloer kunt u gebruik maken van een bouwdepot zodat u niet alle kosten in een keer uit eigen zak hoeft te betalen.


Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot wordt afgesloten bij een hypotheek, wanneer het hypotheekbedrag of een gedeelte daarvan bestemd is voor bouw. Een bouwdepot is een soort rekening waar geld op staat, om daaruit kosten te betalen voor de bouw van je woning. Dat kan gaan om nieuwbouw, of verbouw van een bestaande woning. Bij dat laatste rekenen we ook aanbouw of uitbouw.


Lees hieronder meer over het bouwdepot!


Betaling in Termijnen

Een nieuwbouwwoning wordt doorgaans  in termijnen betaald. Wanneer je een nieuwe te bouwen woning koopt, betaal je doorgaans bij de overdracht van de grond bij de notaris eerst de grond. Naarmate de bouw vordert betaal je de resterende bouwtermijnen.  Wanneer je koopt en de bouw van de woning is al gevorderd, betaal je soms ook al voor de termijn die al opgelevert zijn.


Hypotheek

De hypotheek wordt al op het moment van de aankoop van de grond voor het gehele bedrag afgesloten. Een deel van de hypotheek wordt gebruikt voor de aankoop van de grond en eventuele bouwtermijnen die al gereed zijn. Het overige bedrag van de hypotheek wordt in een zogeheten bouwdepot geplaatst. Uit dit bouwdepot worden vervolgens steeds de bouwtermijnen betaald. Dit bouwdepot staat altijd bij de bank waarbij je je hypotheek hebt afgesloten. Het is in feite een soort rekening waarvan je geldt kunt opnemen, maar alleen door middel van het indienen van de facturen van de gereed zijnde bouwtermijnen.


Voordeel bouwdepots

Het voordeel van een bouwdepot is dat je  rente ontvangt over bedrag in het bouwdepot dat je nog niet hebt opgenomen. Maar deze  rente is in de meeste gevallen lager dan de hypotheekrente die je erover betaalt. Met andere woorden; je betaalt hypotheekrente over het hele bedrag van je hypotheek, en je ontvangt daarnaast ook rente over het deel dat je nog niet uit het bouwdepot hebt opgenomen.


Opname uit depot

Je kunt niet zomaar even geld uit een bouwdepot opnemen. Elke bank of geldverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden voor opname en uitbetaling van het bouwdepot. Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat de opname aan het bouwplan voldoet.


Bestaande bouw

Bij bestaande bouw is het doorgaans zo dat een nota die je indient alleen wordt uitbetaald wanneer deze ook voldoet aan het bouwplan. Voorafgaand aan het afsluiten van je hypotheek heb je dit opgesteld met je hypotheekadviseur.  Heb je met de bank afgesproken dat je de hypotheek gebruikt om de zolder te renoveren, dan kun je niet aankomen met een nota voor het opknappen van de tuin.


Nieuwbouw

Bij nieuwbouw moeten de facturen voldoen aan en overeenkomen met de bouwtermijnen die zijn vermeld door de aannemer in de koop/aannemingsovereenkomst.

Bron: www.bouwdepot.netInteressant? Deel deze pagina!Megadump badkamers en tegelvloeren


Edisonweg 14
8071RC Nunspeet
Tel: 0341-701155
info@megadumpnunspeet.nl

Sitemap


Openingstijden:


Ma van GESLOTEN
Di van 9:00 - 18:00
Wo van 9:00 - 18:00
Do van 9:00 - 18:00
Vr van 9:00 - 20:00
Za van 9:00 - 17:00